Šarović, Ivancov: Aktivnije rješavanje pitanja ratnog duga Rusiji

Srna
Šarović, Ivancov: Aktivnije rješavanje pitanja ratnog duga Rusiji

Sarajevo - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim o otvorenim pitanjima i unapređenju dalje saradnje BiH i Rusije, a posebno je istaknuta potreba aktivnijeg rješavanja pitanja ratnog duga Rusiji, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je razgovarano o pristupanju BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /STO/ i pitanju kvaliteta tečnih naftnih goriva, čije je regulisanje važno za pregovore sa ruskom stranom o pristupanju BiH STO.


U skladu sa protokolom koji je usvojen na sjednici Međuvladine komisije BiH i Rusije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na sastanku su dogovorene aktivnosti na ubrzanom formiranju zajedničkih radnih grupa za unapređenje saradnje u oblastima poljoprivrede i energetike između BiH i Rusije.

Šarović je prihvatio poziv ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka za učešće na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i energetski razvoj "Ruska energetska sedmica", koji će biti održan u Moskvi od 3. do 7. oktobra, a čije plenarno zasjedanje će predvoditi predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana