Sarajevo: Bakir Dautbašić izašao iz pritvora

N1
Sarajevo: Bakir Dautbašić izašao iz pritvora

Sarajevo - Bilsena Šahman i sekretar Ministarstva bezbjednosti BiH Bakir Dautbašić, uhapšeni u akciji Lutka 2, pušteni su na slobodu uz mjere zabrane. Dautbašić je u večernjim časovima pušten iz pritvorske jedinice u Sarajevu.

Sud Bosne i Hercegovine je Šahman i Dautbašiću 13. januara odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su tokom decembra prošle godine zastrašivanjem i obećanjem nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka Azre Sarić u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija i drugih zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom ubistvo.

Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva bezbjednosti i kandidat za ministra za saobraćaj i komunikacije BiH i njegova partnerica Bilsena Šahman uhapšeni su 11. januara.

U okviru iste akcije kasnije je uhapšen i Fahrudin Radončić kojem je takođe određen jednomjesečni pritvor i protiv kojeg je danas Tužialštvo BiH, zajedno sa Šahman, Dautbašićem i Zijadom Hadžijahićem, podiglo optužnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana