Сарајево: Бакир Даутбашић изашао из притвора

Н1
Сарајево: Бакир Даутбашић изашао из притвора

Сарајево - Билсена Шахман и секретар Министарства безбједности БиХ Бакир Даутбашић, ухапшени у акцији Лутка 2, пуштени су на слободу уз мјере забране. Даутбашић је у вечерњим часовима пуштен из притворске јединице у Сарајеву.

Суд Босне и Херцеговине је Шахман и Даутбашићу 13. јануара одредио једномјесечни притвор због сумње да су током децембра прошле године застрашивањем и обећањем недозвољене користи наводили на давање лажног исказа свједока Азре Сарић у кривичном поступку који воде Тужилаштво БиХ и Основни суд у Приштини против Насера Кељмендија и других због организованог криминала у вези са кривичним дјелом убиство.

Бакир Даутбашић, секретар Министарства безбједности и кандидат за министра за саобраћај и комуникације БиХ и његова партнерица Билсена Шахман ухапшени су 11. јануара.

У оквиру исте акције касније је ухапшен и Фахрудин Радончић којем је такође одређен једномјесечни притвор и против којег је данас Тужиалштво БиХ, заједно са Шахман, Даутбашићем и Зијадом Хаџијахићем, подигло оптужницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана