Saradnja tužilaštava Srbije i BiH dovela do hapšenja Laličića

Srna
Saradnja tužilaštava Srbije i BiH dovela do hapšenja Laličića

Beograd - Saradnja tužilaštava za ratne zločine Srbije i BiH dovela je do hapšenja bivšeg pripadnika takozvane Armije BiH Zaima Laličića, osumnjičenog za višestruko silovanje i zlostavljanje srpskih civila u Sarajevu.


Privođenje Laličića /55/, kojeg su jutros lišili slobode policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH na području sarajevskog naselja Ilidža, rezultat je saradnje tužilaštava ze ratne zločine Srbije i BiH koja se provodi na osnovu Protokola o saradnji u procesuiranju počinilaca ratnih zločina, saopšteno je iz Tužilaštva Srbije za ratne zločine.

Na osnovu ustupljenih informacija i dokaza sa Tužilaštvom Srbije za ratne zločine, Tužilaštvo BiH Laličića tereti za nečovječno postupanje i fizičko zlostavljanje više lica srpske nacionalnosti, kao i višestruko silovanje i seksualno zlostavljanje jedne žene Srpkinje.

Žrtve su bile nezakonito zatvorene u jednom objektu na području naselja Hrasnica tokom 1992. i 1993. godine.

Prethodno je, u avgustu ove godine, na osnovu saradnje sa Tužilaštvom Srbije za ratne zločine, podinuta optužnica protiv četvorice bivših pripadnika takozvane Armije BiH za ratni zločin protiv srpskih civila u izbjegličkoj koloni iz Goražda 27. avgusta 1992. godine, kada je ubijeno 21 lice.

Saradnjom dva tužilaštva na osnovu Protokola učvršćuje se vladavina prava u regionu, provodi borba protiv nekažnjivosti ratnih zločina i ostvaruje pravo žrtava na pravdu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana