Шанса за нове инвестиције

Агенције
Шанса за нове инвестиције

САРАЈЕВО - Делегација БиХ на Међународној конференција о западном Балкану, која се данас одржава у Берлину представиће Европској комисије и привредној заједници у Њемачкој инвестиционе потенцијале БиХ, рекао је министар спољне трговине и економских односа БиХ Борис Тучић.

- Представићемо Европској комисији и њемачкој привредној заједници пројекте у области енергетике, транспорта, малих и средњих предузећа, те металске, аутомобилске и дрвне индустрије, те пољопривреде - рекао је Тучић и додао да ће након конференције радити на спровођењу закључака који  буду донесени са циљем привлачења инвеститора у БиХ.

На конференцији о западном Балкану учествује и премијер Србије, који је већ јуче допутовао у Берлин гдје се састао са  њемачким министром за економску сарадњу и развој Гердом Милером, од кога је затражио подршку у спровођењу пројеката образовања и развоја предузетништва.

- Тражимо решења за промену образовног система како би млади већ у школама били спремни за посао. За то нам је неопходна помоћ Немачке -  рекао је Вучић. 

Делегацију БиХ на конференцији предводи предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда, а који ће овом приликом у Берлину одржати састанак и са Вучићем.

На конференцију о западном Балкану, коју организује њемачки канцелар Ангела Меркел учествују премијери држава, министри спољних послова и министри за економију БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Албаније, Хрватске, Словеније, Аустрије и Француске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана