Салиховић тужи Мектића

М. Ми. - Ж. Д.
Салиховић тужи Мектића

сарајево - Суспендовани главни тужилац БиХ Горан Салиховић најавио је да ће поднијети кривичну пријаву против министра безбједности БиХ Драгана Мектића због лажног пријављивања и клевете.

Салиховић тврди да је првостепена дисциплинска комисија утврдила да је Мектић изрекао гнусне лажи и да он није водио истрагу у вези са случајем "Злато" и ратним злочинима.

- Мектић је написао кривичну пријаву против мене, а ја ћу сада написати кривичну пријаву против њега за лажно пријављивање и клевету. Лажима је успио да ме дискредитује, а у томе му је помогао директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић Осмица - рекао је Салиховић уочи јучерашњег наставка дисциплинског поступка.

Мектић је казао да није поднио пријаву против Салиховића већ да је он на основу лажних информација о ратним злочинима и дипломи водио истрагу против њега.

- Стојим иза сваке ријечи о корупцији и криминалу у правосуђу, у првом реду у Тужилаштву БиХ. Нисам Салиховића дискредитовао, него он сам себе. Није без разлога покренут дисциплински поступак и истрага против њега. Ако буде покренуо кривичну пријаву против мене, може се још више сам дискредитовати - рекао је Мектић.

Пред дисциплинском комисијом у поступку против Салиховића јуче је у својству свједока одбране саслушан бивши предсједавајући Савјета министара Никола Шпирић. Он је рекао да је његова комуникација са Салиховићем била професионална, људска и увијек у интересу БиХ. Саслушани су и тужиоци Божо Михајловић и Елдина Бијука, док њихов колега Дубравко Чампара није дошао због болести, а новинар Мате Ђаковић је оправдао изостанак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана