Salihović najavio žalbu: Koristiću sva pravna sredstva da se sazna istina

Agencije
Salihović najavio žalbu: Koristiću sva pravna sredstva da se sazna istina

Sarajevo – Goran Salihović, suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH najavio je žalbu na odluku Prvostepene disciplinske komisije, koja ga je privremeno udaljila od dužnosti.

Nakon odluke disciplinske komisije, koja u odluci navodi da nije cijenila dokaze niti bilo kakve relavantne činjenice, želim poručiti da ću uložiti žalbu na odluku", naveo je Salihović.

On je građanima i javnosti poručio da je spreman na bilo kakav postupak pri UDT-u, jer je siguran u ispravnost i zakonitost svojih odluka.

"Tražim da se postupak vodi potpuno javno, kako bi se vidjela cijela montaža i konstrukcija", rekao je Salihović.

Ono što on ističe je to da njemu nije data mogućnost da se očituje o navodima iz prijedloga za udaljenje, niti mu je jasno kako je to pravo omogućeno, kao ni uvid u dokaze, koje očigledno nije ni cijenila disciplinska komisija, kako to i navodi u svojoj odluci.

"Želim istaći da ću koristiti sva raspoloživa pravna sredstva da se sazna istina", poručio je Salihović, te dodao da u ovome svemu, nije bitan on kao Goran Salihović ili glavni tužilac, te da se radi se o zaštiti vladavine prava i spriječavanju pravosudno-državnog udara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana