Салиховић најавио жалбу: Користићу сва правна средства да се сазна истина

Агенције
Салиховић најавио жалбу: Користићу сва правна средства да се сазна истина

Сарајево – Горан Салиховић, суспендовани главни тужилац Тужилаштва БиХ најавио је жалбу на одлуку Првостепене дисциплинске комисије, која га је привремено удаљила од дужности.

Након одлуке дисциплинске комисије, која у одлуци наводи да није цијенила доказе нити било какве релавантне чињенице, желим поручити да ћу уложити жалбу на одлуку", навео је Салиховић.

Он је грађанима и јавности поручио да је спреман на било какав поступак при УДТ-у, јер је сигуран у исправност и законитост својих одлука.

"Тражим да се поступак води потпуно јавно, како би се видјела цијела монтажа и конструкција", рекао је Салиховић.

Оно што он истиче је то да њему није дата могућност да се очитује о наводима из приједлога за удаљење, нити му је јасно како је то право омогућено, као ни увид у доказе, које очигледно није ни цијенила дисциплинска комисија, како то и наводи у својој одлуци.

"Желим истаћи да ћу користити сва расположива правна средства да се сазна истина", поручио је Салиховић, те додао да у овоме свему, није битан он као Горан Салиховић или главни тужилац, те да се ради се о заштити владавине права и спријечавању правосудно-државног удара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана