Салиховић: Додика бих питао јесмо ли икада разговарали

Срна
Салиховић: Додика бих питао јесмо ли икада разговарали

Сарајево - Саслушањем тужилаца Тужилаштва БиХ Дубравка Чампаре и Милорада Барашина пред дисциплинском комисијом Високог судског и тужилачког савјета БиХ, у петак је настављен поступак против суспендованог главног тужиоца БиХ Горана Салиховића.

Рочиште је и овог пута било затворено за јавност због, како је речено, "живих предмета" о којима су испитани свједоци.

Салиховић је нагласио да овај поступак треба да буде окончан, јер тужилац није могао да докаже ниједну тачку оптужнице. Салиховић сматра да дисциплинска комисија ВСТС треба да саслуша и предсједника РС Милорада Додика, што су он и његов бранилац раније затражили.

- Ја бих господина Додика питао да ли је икада у животу мене видио и да ли је са мном разговарао, а одговор је једноставан, пошто ме никада није видио - рекао је он.

Његов бранилац Рифат Коњић нагласио је да Барашин није свједочио ни о једном "живом предмету".

- Свједочио је о томе шта и како се радило када је он био главни тужилац, како прије њега, како у вријеме Салиховића и како се ради сада - рекао је Коњић новинарима након рочишта додавши да је Чампара веома коректно свједочио о предмету на којем је радио, а ријеч је о Бобар банци.

На рочишту се нису појавили директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић и директор ОБА Осман Мехмедбашић.

Канцеларија дисциплинског тужиоца терети Салиховића да је пропустио да тражи своје изузеће у предметима када је постојао сукоб интереса, да се упустио у непримјерене контакте са судијом или странкама у поступку, те да се мијешао у поступање судије или тужиоца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана