Садик Ахметовић: Kуну се у повратнике, фотеље само Сарајеву

Жељка Домазет
Садик Ахметовић: Kуну се у повратнике, фотеље само Сарајеву

Сарајево - Функционер СДА Садик Ахметовић разочаран је исходом унутарстраначких избора истичући да је њено руководство сведено на Сарајево, а да је само једна позиција припала кадру из РС иако су свима пуна уста борбе за повратнике.

- Када се погледа изабрано руководство види се да је странка сведена на Сарајево. Остали дио БиХ служи само за гласање и сакупљање гласова и неће имати никакав утицај у доношењу одлука унутар СДА - рекао је за "Глас Српске" Ахметовић.

Он је казао да је недопустиво да је кадру из РС припала само позиција једног потпредсједника.

- Када се прича онда су свима пуна уста борбе за повратнике, а када се бирају руководиоци онда се све окреће - рекао је Ахметовић и поновио да је кадар који је предложио покојни лидер странке Сулејман Тихић пометен из руководне структуре странке.

Ахметовић, који је на изборима у СДА био кандидат за нови мандат потпредсједника странке и доскорашњи високи функционери Сенад Шепић и Неџад Ајнаџић жалили су се изборној комисији на избор потпредсједника. Они тврде да је извршена крађа листића и да су на тај начин елиминисани сви људи који не мисле као лидер СДА Бакир Изетбеговић.

- Постоје докази о класичној крађи гласова. Ријеч је о видео снимцима са гласања и бројања гласова. Имао сам посматрача у изборном процесу и он је увидио неправилности. Нека све прегледају, утврде чињенице и онда донесу одлуку - рекао је Ахметовић истичући да није суштина у личним позицијама, већ да је штета за цијелу странку што је бачена сумња на избор потпредсједника и што је извршен удар на демократски углед који је изграђиван посљедњих десет година.

Потпредсједник СДА Асим Сарајлић тврди да су избори били демократски и да су примједбе неосноване.

- Дисбаланс у погледу потпредсједника може се поправити приликом избора Предсједништва СДА - рекао је Сарајлић.

Шеф Клуба посланика СДА у федералном Парламенту Исмет Османовић каже да је изненађен тврдњама да је било нерегуларности, али признаје да није добро што је само један потпредсједник из РС.

- Од осам потпредсједника два морају бити из РС, а шест из ФБиХ. Није добро то што се десило да је изабран само један из РС - рекао је Османовић.

За потпредсједнике СДА изабрани су Асим Сарајлић, Шефик Џаферовић, Денис Звиздић, Един Мушић, Шемсудин Дедић, Сафет Софтић, Един Рамић и Мирсад Кукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана