SNSD ne odustaje odsmjene Džaferovića

Željka Domazet
SNSD ne odustaje odsmjene Džaferovića

Sarajevo - Poslanici SNSD-a i juče su napustili sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH jer ni na proširenom Kolegijumu ni na sjednici nije bilo podrške da u dnevni red bude uvršćena njihova inicijativa za smjenu predsjedavajućeg ovog doma Šefika Džaferovića.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac zatražio je da inicijativa za smjenu Džaferovića bude uvršćena u dnevni red zbog postojanja ozbiljnih optužbi na njegov račun, odnosno činjenice da je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo predao Tužilaštvu BiH obimnu dokumentaciju, koja se odnosi na ratne događaje i zločine počinjene nad Srbima u Vozući kod Zavidovića, a u kojoj se pominje i Džaferovićevo ime.

- Mi smo i na prethodnoj sjednici iznijeli niz obrazloženja i činjenica koje ukazuju da postoji očigledna politička odgovornost Džaferovića i da bi o tome trebalo da se izjasni Parlament. Smatramo da Džaferović ne može biti član Kolegijuma Predstavničkog doma - rekao je Košarac.

On je poslije napuštanja sjednice naglasio da poslanike SNSD-a niko neće spriječiti da u Parlamentu BiH otvaraju pitanje ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH.

- Poslanici SNSD-a zabrinuti su zbog toga što u BiH nemaju sagovornika o pitanju odgovornosti za prikrivanje ratnog zločina. Ne možemo da vjerujemo da nema političke zrelosti, ne samo stranaka u FBiH, već i u RS da bi na temelju političkog dijaloga utvrdili političku odgovornost Džaferovića - istakao je Košarac.

Prema njegovoj ocjeni, to je poraz, prije svega, onih koji žele da razvijaju BiH. ...

 

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana