СНСД не одступа од идеје Милана Јелића - борба за јаку и успјешну Српску

Срна
СНСД не одступа од идеје Милана Јелића - борба за јаку и успјешну Српску

Бањалука - Савез независних социјалдемократа /СНСД/ поручио је данас да ни десет година након смрти некадашњег предсједника Републике Српске и високог функционера ове странке Милана Јелића не одступа од идеје за коју се он борио, а то је снажна и успјешна Српска која може да одоли свим искушењима.

"Некадашњи предсједник Републике Српске и високи функционер СНСД-а Милан Јелић напустио нас је прије десет година, када је његов животни и професионални мандат шестог предсједника Српске изненада прекинут, али оно за шта се он борио живи и данас, а борио се за успјешну Републику Српску", саопштено је из СНСД-а.


Из СНСД-а истичу да је релативно кратак период који је Милан Јелић провео на одговорним мјестима био довољно дуг да Република Српска схвати да је ријеч о истинском борцу за интересе државе и народа.

"И посљедњи испраћај предсједника Јелића био је доказ да је народ у Републици Српској у њему препознао свог заступника", истичу из СНСД-а.

У саопштењу се наводи да СНСД и ове године са великом тугом и поштовањем обиљежава дан када је Републику Српску изненада и на велику жалост ове странке, као и грађана Српске напустио њен предсједник, професор, привредник и спортски радник Милан Јелић.

У Модричи ће сутра бити обиљежено десет година од смрти бившег предсједника Српске Милана Јелића.

Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске.

За свој рад добио је много престижних признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво - на Бриселској изложби иновација 2005. и Орден Светог Саве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана