SNSD nanišanio apsolutnu pobjedu

Marijana Miljić
SNSD nanišanio apsolutnu pobjedu

Banjaluka - SNSD će na predstojećim izborima dati kandidate za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS i očekuje pobjedu na svim nivoima, zaključeno je u petak na sjednici stranačkog Izvršnog komiteta.

Izvršni komitet je usvojio osnovne ciljeve izborne kampanje i potvrdio da će kandidati za dvije ključne pozicije na predstojećim izborima biti iz ove stranke.

- Svi opštinski odbori podržali su moju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz RS. Naš cilj je pobjeda. Ovog puta želimo da dođemo do jednog direktnog poslaničkog mandata u Federaciji da bi se tamo riješilo pitanje popune Doma naroda  Parlamenta FBiH. Cilj nam je i da u Predstavničkom domu Parlamenta BiH zajedno sa koalicionim partnerima imamo deset poslanika - kazao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

SNSD očekuje da će u Narodnoj skupštini RS sam imati natpolovičnu većinu od 42 poslanika, a ne ne isključuje ni jedan mandat više.

- Za to nam je potrebno 300.000 glasova. Izradili smo plan direktnih zaduženja za opštinske organizacije i utvrdili koliko svaka opština mora da obezbijedi glasova. Krećemo ka osvajanju toga broja - kazao je Dodik.

On je istakao da za pobjedu u trci za člana Predsjedništva BiH SNSD treba da obezbjedi 380.000, a za predsjednika RS 360.000 glasova. Dodik je naglasio da SNSD trenutno ima 185.000 članova koji su kroz proces revizije potvrdili svoje članstvo.

- To je moguće zato što smo na prethodnim lokalnim izborima imali toliko glasova. Usvojili smo i plan aktivnosti do izbora, ali i uputstvo za registraciju za glasanje putem pošte. Formirali smo i izborni štab i dali zaduženje svim članovima. Očekujemo najbolje moguće rezultate do sada - kazao je Dodik.

On je naglasio i da je Izvršni komitet SNSD stao iza inicijative da u RS bude organizovan patriotski blok.

- Mi ćemo tu inicijativu dostaviti strankama da bismo sa onima koji to hoće formirali taj blok. Na sceni je borba za pozicije RS i treba izraziti patriotizam. Ono što mi zovemo izdajom to je Savez za promjene koji dokazuje svoju izdajničku i bošnjačku orijentaciju - kazao je Dodik.

Na čelu izbornog štaba je Dodik, dok je Izvršni odbor imenovao Radovana Kovačevića za portparola stranke.

Poljoprivreda

Izvršni komitet SNSD-a je podržao aktivnosti Vlade RS ocijenivši da je uradila mnogo dobrih poslova i projekata.

- Jedan od najvažnijih je usaglašavanje sa stavovima i pitanjima poljoprivrednika. Ova oblast je važna. Potrebno je graditi integralnu strategiju razvoja sela. Ruralni dio RS ostaje bez snage i u mnogim mjestima nema dovoljno radnika za poljoprivrednu djelatnost. Kroz izradu strategije odgovorićemo na ova pitanja - kazao je Milorad Dodik.

Vježbe sa strancima ne dolaze u obzir

Milorad Dodik je naglasio da SNSD neće podržati održavanje vojne vježbe sa bilo kojim inostranim savezima i vojskama na prostoru RS.

Pojasnio je da SNSD nije podržao inicijativu o ravnopravnosti Srba u kantonima sa hrvatskom većinom u FBiH zbog opasnih namjera predlagača tog dokumenta Denisa Bećirovića iz SDP-a.

Ciljevi

- 380.000 glasova za člana Predsjedništva BiH

- 360.000 glasova za predsjednika RS

- 10 poslanika u Parlamentu BiH sa partnerima

- 1 direktan mandat u Parlamentu FBiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana