СНСД нанишанио апсолутну побједу

Маријана Миљић
СНСД нанишанио апсолутну побједу

Бањалука - СНСД ће на предстојећим изборима дати кандидате за члана Предсједништва БиХ и предсједника РС и очекује побједу на свим нивоима, закључено је у петак на сједници страначког Извршног комитета.

Извршни комитет је усвојио основне циљеве изборне кампање и потврдио да ће кандидати за двије кључне позиције на предстојећим изборима бити из ове странке.

- Сви општински одбори подржали су моју кандидатуру за члана Предсједништва БиХ из РС. Наш циљ је побједа. Овог пута желимо да дођемо до једног директног посланичког мандата у Федерацији да би се тамо ријешило питање попуне Дома народа  Парламента ФБиХ. Циљ нам је и да у Представничком дому Парламента БиХ заједно са коалиционим партнерима имамо десет посланика - казао је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

СНСД очекује да ће у Народној скупштини РС сам имати натполовичну већину од 42 посланика, а не не искључује ни један мандат више.

- За то нам је потребно 300.000 гласова. Израдили смо план директних задужења за општинске организације и утврдили колико свака општина мора да обезбиједи гласова. Крећемо ка освајању тога броја - казао је Додик.

Он је истакао да за побједу у трци за члана Предсједништва БиХ СНСД треба да обезбједи 380.000, а за предсједника РС 360.000 гласова. Додик је нагласио да СНСД тренутно има 185.000 чланова који су кроз процес ревизије потврдили своје чланство.

- То је могуће зато што смо на претходним локалним изборима имали толико гласова. Усвојили смо и план активности до избора, али и упутство за регистрацију за гласање путем поште. Формирали смо и изборни штаб и дали задужење свим члановима. Очекујемо најбоље могуће резултате до сада - казао је Додик.

Он је нагласио и да је Извршни комитет СНСД стао иза иницијативе да у РС буде организован патриотски блок.

- Ми ћемо ту иницијативу доставити странкама да бисмо са онима који то хоће формирали тај блок. На сцени је борба за позиције РС и треба изразити патриотизам. Оно што ми зовемо издајом то је Савез за промјене који доказује своју издајничку и бошњачку оријентацију - казао је Додик.

На челу изборног штаба је Додик, док је Извршни одбор именовао Радована Ковачевића за портпарола странке.

Пољопривреда

Извршни комитет СНСД-а је подржао активности Владе РС оцијенивши да је урадила много добрих послова и пројеката.

- Један од најважнијих је усаглашавање са ставовима и питањима пољопривредника. Ова област је важна. Потребно је градити интегралну стратегију развоја села. Рурални дио РС остаје без снаге и у многим мјестима нема довољно радника за пољопривредну дјелатност. Кроз израду стратегије одговорићемо на ова питања - казао је Милорад Додик.

Вјежбе са странцима не долазе у обзир

Милорад Додик је нагласио да СНСД неће подржати одржавање војне вјежбе са било којим иностраним савезима и војскама на простору РС.

Појаснио је да СНСД није подржао иницијативу о равноправности Срба у кантонима са хрватском већином у ФБиХ због опасних намјера предлагача тог документа Дениса Бећировића из СДП-а.

Циљеви

- 380.000 гласова за члана Предсједништва БиХ

- 360.000 гласова за предсједника РС

- 10 посланика у Парламенту БиХ са партнерима

- 1 директан мандат у Парламенту ФБиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана