SNSD danas dobija nove potpredsjednike

V. K.
SNSD danas dobija nove potpredsjednike

Banjaluka - Članovi Glavnog odbora SNSD-a trebalo bi da danas (subota) izaberu nove potpredsjednike, generalnog sekretara te Predsjedništvo stranke, potvrđeno je u petak u toj stranci.

Pored izbora užeg rukovodstva, prema riječima aktuelnog potpredsjednika Radovana Viškovića, biće izabran i Savjet za društveno-ekonomska pitanja i date smjernice za budući rad lokalnim odborima stranke na terenu.

- Sve je spremno, a o imenima kandidata za potpredsjednike ne bih da govorim. Sutra će biti poznato sve - rekao je Višković u petak. Prema nezvaničnim informacijama, upravo Višković, koji je šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, bi trebalo da zadrži potpredsjedničku poziciju u stranci. U igri za potpredsjednike su i Luka Petrović, Staša Košarac, Nikola Špirić koji je i aktuelni potpredsjednik, Nebojša Radmanović i Zoran Stevanović te premijer RS i aktuelni međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović.

U Predsjedništvo SNSD-a po automatizmu ulaze predsjednik SNSD-a, potpredsjednici, generalni sekretar, predsjednici mladih i Aktiva žena te predsjednik Političkog savjeta, a može imati maksimalno 35 članova.

Sjednica Glavnog odbora biće održana u Laktašima skoro četiri mjeseca poslije izbornog sabora stranke koji je bio u aprilu ove godine Istočnom Sarajevu, a na kome je Milorad Dodik dobio novi mandat na čelu SNSD-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana