СНСД данас добија нове потпредсједнике

В. К.
СНСД данас добија нове потпредсједнике

Бањалука - Чланови Главног одбора СНСД-а требало би да данас (субота) изаберу нове потпредсједнике, генералног секретара те Предсједништво странке, потврђено је у петак у тој странци.

Поред избора ужег руководства, према ријечима актуелног потпредсједника Радована Вишковића, биће изабран и Савјет за друштвено-економска питања и дате смјернице за будући рад локалним одборима странке на терену.

- Све је спремно, а о именима кандидата за потпредсједнике не бих да говорим. Сутра ће бити познато све - рекао је Вишковић у петак. Према незваничним информацијама, управо Вишковић, који је шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС, би требало да задржи потпредсједничку позицију у странци. У игри за потпредсједнике су и Лука Петровић, Сташа Кошарац, Никола Шпирић који је и актуелни потпредсједник, Небојша Радмановић и Зоран Стевановић те премијер РС и актуелни међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић.

У Предсједништво СНСД-а по аутоматизму улазе предсједник СНСД-а, потпредсједници, генерални секретар, предсједници младих и Актива жена те предсједник Политичког савјета, а може имати максимално 35 чланова.

Сједница Главног одбора биће одржана у Лакташима скоро четири мјесеца послије изборног сабора странке који је био у априлу ове године Источном Сарајеву, а на коме је Милорад Додик добио нови мандат на челу СНСД-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана