СНСД: Пут којим Српска иде је пут неутралности

Срна
СНСД: Пут којим Српска иде је пут неутралности

Бањалука - Савез независних социјалдемократа /СНСД/ саопштио је данас да Савез за промјене извртањем теза о томе да "СНСД гура Српску и БиХ у НАТО" само покушава прикрити своју сервилност према сарајевским и страним налогодавцима због којих нису смјели учествовати у усвајању стратешког документа - Резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Српске.

Из СНСД-а истичу да је пут којим иде Република Српска - пут неутралности, који је заједнички са матицом Србијом.

Из СНСД-а подсјећају Савез за промјене да СНСД није власт на нивоу БиХ и није могуће да та странка трасира пут БиХ ка НАТО-у, а поготово пут Републике Српске у НАТО, јер је баш на иницијативу СНСД-а Народна скупштина Српске и донијела Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске, којом је опредјељење Српске јасно дефинисано.

"Чињеница јесте да су кадрови СНСД-а у прошлости учествовали у доношењу одређених аката који су се односили на сарадњу БиХ са НАТО-ом. Али оно што Савез за промјене намјерно заборавља је то да су кадрови СНСД-а само поступали у складу са тада важећом Декларацијом о стратешким опредјељењима Републике Српске у систему одбране БиХ, усвојеној у марту 2005. године, која је пружала пуну подршку Партнерству за мир и придруживању НАТО-у, а усвојена је за вријеме власти странака Савеза за промјене", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да је данашње поступање кадрова СНСД-а и представника институција Српске, за разлику од представника Савеза за промјене, у складу са недавно усвојеном Резолуцијом о војној неутралности.

"Република Српска се јасно обавезала, а под кључним утицајем СНСД-а, да ће војни пут Српске бити везан за одлуке Србије. Док год је у Србији на снази одлука о војној неутралности, Република Српска ће заједно са Србијом бити на том путу", поручују из СНСД-а.

Из СНСД-а напомињу да народ најбоље препознаје борбу СНСД-а за неутралан и самосталан пут Републике Српске, за разлику од сарајевског Савеза који врши опструкцију Српске на сваком кораку.

"Битно је знати ко у овом тренутку ради на деградацији Републике Српске и централизацији БиХ", поручују из СНСД-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана