SNSD: Nećemo prihvatiti da se omalovažava ijedna žrtva ugrađena u Srpsku

Srna
SNSD: Nećemo prihvatiti da se omalovažava ijedna žrtva ugrađena u Srpsku

Banjaluka - Republika Srpska je stvorena željom i odlučnošću srpskog naroda da živi u slobodi, a za njeno stvaranje i odbranu živote je dalo oko 30.000 ljudi i stoga nijedna politička partija, niti organizacija ili pojedinac ne može dovesti u pitanje nepobitne istorijske činjenice, navodi se u saopštenju iz SNSD-a.

"SNSD odlučno odbacuje svaki pokušaj revizije istorije ili čitanje istorije iz spisa Haškog suda, iz kojeg i ovih dana saznajemo da su presude donosili bez dokaza. Stoga pozivamo sve organizacije i pojedince da svoje političke, partijske ili lične interese ostvaruju na odgovoran način, ne prelazeći granice društveno prihvatljivog ponašanja", ističu iz SNSD-a.


Podsjetivši da je Republika Srpska demokratska zajednica koja baštini ideje i tekovine antifašizma, iz SNSD-a naglašavaju da je svako stavljanje Srpske u kontekst sa najtamnijim periodom čovječanstva vrijeđanje i žrtava, ali i svakog živog stanovnika Srpske bez obzira na vjeru, naciju ili pol.

"SNSD nikada neće prihvatiti da se ijedna žrtva ugrađena u Republiku Srpsku omalovažava ili potire, bez obzira koliki su i čiji interesi iza takvih pokušaja, niti će ikada prihvatiti da bilo ko sudi stanovnicima Republike Srpske zbog ličnih ambicija ili frustracija", poručili su iz ove stranke. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana