СНСД: Нећемо прихватити да се омаловажава иједна жртва уграђена у Српску

СНСД: Нећемо прихватити да се омаловажава иједна жртва уграђена у Српску 11.02.2018 12:06 | Срна

Бањалука - Република Српска је створена жељом и одлучношћу српског народа да живи у слободи, а за њено стварање и одбрану животе је дало око 30.000 људи и стога ниједна политичка партија, нити организација или појединац не може довести у питање непобитне историјске чињенице, наводи се у саопштењу из СНСД-а.

"СНСД одлучно одбацује сваки покушај ревизије историје или читање историје из списа Хашког суда, из којег и ових дана сазнајемо да су пресуде доносили без доказа. Стога позивамо све организације и појединце да своје политичке, партијске или личне интересе остварују на одговоран начин, не прелазећи границе друштвено прихватљивог понашања", истичу из СНСД-а.


Подсјетивши да је Република Српска демократска заједница која баштини идеје и тековине антифашизма, из СНСД-а наглашавају да је свако стављање Српске у контекст са најтамнијим периодом човјечанства вријеђање и жртава, али и сваког живог становника Српске без обзира на вјеру, нацију или пол.

"СНСД никада неће прихватити да се иједна жртва уграђена у Републику Српску омаловажава или потире, без обзира колики су и чији интереси иза таквих покушаја, нити ће икада прихватити да било ко суди становницима Републике Српске због личних амбиција или фрустрација", поручили су из ове странке. /© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица