SNSD: Bosić i Tadić pristali da budu davitelji Srpske

Srna
SNSD: Bosić i Tadić pristali da budu davitelji Srpske

Banjaluka - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je danas da "Mladen Bosić i Ognjen Tadić, kao vječiti gubitnici, umjesto da pred svojim članovima i biračima snose odgovornost, potpuno su se potčinili volji Bakira Izetbegovića i pristali da budu davitelji Republike Srpske".

Iz SNSD-a ističu da oni nastoje da mimo Ustava Republike Srpske i Dejtonskog sporazuma, svojim odlukama u Savjetu ministara i parlamentu BiH, uguše Republiku Srpsku, sruše izbornu volju birača u Republici Srpskoj, a na tom poslu rukovodstvu SDS-a pomaže onaj dio međunarodne zajednice kojoj odgovara što više haosa na Balkanu.

"Javnost se pita zašto Bosić i ostali poslanici iz 'saveza za fotelje', podržavaju Šefika Džaferovića iz SDA na čelu parlamenta BiH, a Džaferović je za vrijeme najvećih zločina nad Srbima, bio načelnik policije u Zenici koja je bila baza mudžahedina za njihove koljačke pohode", naglašava se u saopštenju iz SNSD-a i ocjenjuje da će ovakvo rukovodstvo SDS-a ubrzavati ritam izdaje Republike Srpske.

Iz SNSD-a navode da "gubitnici iz takozvanog Saveza za promjene, ustvari 'saveza za fotelje' u Sarajevu, proizvode laži i gluposti od kojih se ne mogu ni sami snaći".

"Tako su danima trubili o propasti skupštinske većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a njima se osipa i manjina koju su imali. Koalicija Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratskog narodnog saveza i njegovih partnera, te Socijalističke partije, na izborima je dobila 44 mandata, ali je naknadnom izbornom manipulacijom oštećena za dva mandata, pa i takva je imala skupštinsku većinu", navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a ističu da od priče da je Mićo Mićić, već jednom nogom premijer Republike Srpske, pa onda do kraja godine, koristi imaju samo Mladen Bosić i Ognjen Tadić. "Žalosno je što Mićo Mićić pristaje izigravati klovna Mladena Bosića", ocjenjuje se u saopštenju iz SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana