SNS izlazi na lokalne izbore u 42 opštine

Agencije
SNS izlazi na lokalne izbore u 42 opštine

Banjaluka - Srpska napredna stranka u Republici Srpskoj dobila je ovjeru Centralne izborne komisije za izlazak na lokalne izbore u 42 opštine i nastupiće zajedno sa Srpskom radikalnom strankom RS, potvrdio je potpredsjednik stranke Saša Milovanović, prenose agencije.

Milovanović je najavio da će stranka izaći na izbore pod nazivom koalicije „Napredna Srpska”, odnosno napredna opština u kojoj se nalazi njen lokalni odbor.

On je dodao da u slučaju učešća većeg broja političkih partija treba da se donese zajednička odluka u vezi sa nazivom koalicije, dok će u opštinama gdje nema koalicionog partnera SNS izaći samostalno.

Prema njegovim riječima, Glavni odbor stranke dao je jednoglasnu podršku Adamu Šukalu kao jedinom legalnom i legitimnom predsjedniku stranke, i zaključio da je stranka politički i kadrovski konsolidovan, te da će na predstojećim lokalnim izborima potvrditi uzlazni trend.

Milovanović je rekao da je stranka formirala pravni tim na čelu sa advokatom Darkom Kremenovićem, koji će u saradnji sa pravnim timom SNS iz Beograda da se bavi pravnom problematikom i zastupa stranku u postupku upisa u sudski registar, s obzirom da je Jovan Mitrović „nezakonito pokušao da u sudski registar upište sebe kao predsjednika i ovlašteno lice za zastupanje stranke”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana