СНС: Поништити кандидатуру, Босић кривично одговоран

Г. М.
СНС: Поништити кандидатуру, Босић кривично одговоран

Бањалука - У случају кандидатуре предсједника ПДП-а Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ у име Савеза за промјене конститутивни елемент у виду потписа предсједника СНС-а не одговара изјави воље потписника па се као такав треба сматрати ништавим у поступку овјере кандидатске листе.

Наведено је то у жалби коју је СНС упутио Апелационом одјељењу Суда БиХ на одлуку Централне изборне комисије (ЦИК) о овјери кандидатуре Иванића за члана Предсједништва БиХ. У жалби, коју је потписао лидер СНС-а Хаџи Јован Митровић, предложено је да та кандидатура буде одбијена. Наведено је и да је предсједник СДС-а Младен Босић починио кривично дјело фалсификовања исправе тиме што је, злоупотребом повјерења, искористио бланко потписану кандидатску листу и на њу додао свој потпис и име Иванића и предао је ЦИК-у на овјеру.

- За вријеме преговора о коалицији Савез за промјене Митровић је бланко потписао кандидатску листу на инсистирање Босића, којем је предао тај документ, а то се односило само за кандидате из редова СДС-а. СНС је био изричит у неприхватању Иванићеве кандидатуре - наведено је у жалби СНС-а и додато да је изостала пракса провјере бланко потписа.

Иванић је рекао да не коментарише изјаве и поступке Митровића, а Босић јуче није одговарао на телефонске позиве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана