SIPA саслушава службенике BHANSA

Г. М.
SIPA саслушава службенике BHANSA

Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту (SIPA) још прикупљају доказе о нестанку новца у Агенцији за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) у којој је суспендован благајник због сумњи да је одговоран за то.

У управи те агенције нису прецизирали о коме је ријеч и колико новца је нестало, а незванично, ради се о благајнику Дејану Пудару који је осумњичен за нестанак 400.000 КМ. Пудар је суспендован 27. јануара, а новац је присвајан фиктивним путним налозима и дописивањем цифара.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић каже да припадници SIPA раде на том предмету.

- Поступајући тужилац наложио је SIPA да изврши одређене провјере, прикупи доказе и испита одређене особе. Након тога, када SIPA достави извјештај, тужилац ће одлучити о даљим активностима - каже Грубешић.

Предсједник Савјета BHANSA Бесим Мехмедић у јануару је изјавио да је све пријављено и да то мора бити истражено. Рекао је да је поводом тог случаја Савјет урадио што је требало те да је на потезу Тужилаштво.

Мањак у благајни откривен је након што је нова управа одлучила да провјери финансијско пословање Агенције пошто већ дуго постоји сумња да у благајни недостаје новац. У Агенцији су навели да је могуће да за проневјеру новца није одговоран само Пудар јер је, како кажу, у BHANSA већ дуго познато да су новцем из благајне илегално финансиране организације које немају везе с Агенцијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана