Zahtjev da Čavka bude suspendovan

klix.ba
Zahtjev da Čavka bude suspendovan

Sarajevo - Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH proslijedila je zahtjev Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTS-a da sa dužnosti tužioca Tužilaštva BiH suspenduje Olega Čavku.

Suspenzija bi ostala na snazi do okončanja istrage koja se vodi protiv Čavke, a zahtjev je podnesen na osnovu Zakona o VSTS-u BiH jer je protiv njega pokrenuta istraga u krivičnom postupku naredbom o provođenju istrage Tužilaštva BiH.

Portal "Kliks" navodi da je Čavka u popodnevnim časovima dao iskaz Agenciji za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ i predao mobilni telefon koji je u okviru krivičnog postupka oduzet od Anesa Kurbegovića, jednog od optuženih u predmetu "Lutka".

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Čavka uzeo taj mobilni telefon te je u kasnim noćnim satima ubacivao u njega svoju SIM karticu, na osnovu čega su i otkrivene njegove zloupotrebe.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da ova institucija sprovodi određene aktivnosti i da je odlučna da se suprotstavi svim oblicima nezakonitosti i zloupotreba, bez izuzetaka, pa i kada je riječ o radniku Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana