Захтјев да Чавка буде суспендован

klix.ba
Захтјев да Чавка буде суспендован

Сарајево - Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ прослиједила је захтјев Првостепеној дисциплинској комисији ВСТС-а да са дужности тужиоца Тужилаштва БиХ суспендује Олега Чавку.

Суспензија би остала на снази до окончања истраге која се води против Чавке, а захтјев је поднесен на основу Закона о ВСТС-у БиХ јер је против њега покренута истрага у кривичном поступку наредбом о провођењу истраге Тужилаштва БиХ.

Портал "Кликс" наводи да је Чавка у поподневним часовима дао исказ Агенцији за истраге и заштиту БиХ /SIPA/ и предао мобилни телефон који је у оквиру кривичног поступка одузет од Анеса Курбеговића, једног од оптужених у предмету "Лутка".

Досадашњом истрагом утврђено је да је Чавка узео тај мобилни телефон те је у касним ноћним сатима убацивао у њега своју СИМ картицу, на основу чега су и откривене његове злоупотребе.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да ова институција спроводи одређене активности и да је одлучна да се супротстави свим облицима незаконитости и злоупотреба, без изузетака, па и када је ријеч о раднику Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана