SIPA прати џихадисте

Г. М.
SIPA прати џихадисте

Сарајево - Снимак групе муџахедина у маскирним униформама који су наоружани ватреним и хладним оружјем и који се, наводно, спремају за одлазак на ратиште у Сирију, а који је постављен на интернет сервису "LiveLeak", начињен је у БиХ.

Припадници SIPA открили су на који начин и гдје је тај видео-запис постављен на интернет, а могуће је да ће провјерама ускоро доћи и до већине актера тог догађаја.

Полицијски службеник SIPA Кристина Јозић каже да посебно одјељење редовно прати интернет странице са радикалним исламистичким садржајима, а да се по пријавама грађана врше повјере.

- Можемо тачно утврдити одакле је снимак послат, а можемо доћи и до актера, оних који су снимак начинили и поставили на интернет, до оних који се налазе на снимку. То радимо у сарадњи с Тужилаштвом БиХ - каже Јозићева.   

У Тужилаштву БиХ кажу да то не могу коментарисати.

На видео-запису постављеном на интернет сервису "LiveLeak" чује се пјесма о џихаду, ратовању, шехидима, Ираку, Авганистану и Сирији, а на крају сви узвикују "Алаху екбер".

На ратиштима Сирије, Ирака, Авганистана, Чеченије, Дагестана и Ингушетије бори се више од 550 бораца из БиХ, а само у Сирији их је више од 330.

                                                                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана