СИПА поред Дудаковића ухапсила још неколико особа, међу којима је и савјетник Сафета Софтића

klix.ba
СИПА поред Дудаковића ухапсила још неколико особа, међу којима је и савјетник Сафета Софтића

Сарајево - Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) од јутрос спроводе опсежну полицијску акцију на подручју Крајине, а у којој је осим бившег команданта Армије Републике БиХ Атифа Дудаковића ухапшено још неколико особа.

Акција се спроводи по налогу Тужилаштва БиХ, а према посљедњим информацијама СИПА-а је у Крајини претресла неколико локација.


Како сазнаје портал klix.ba, поред бившег команданта Армије Републике БиХ Атифа Дудаковића јутрос су у Кључу ухапшени некадашњи припадници 5 Корпуса Армије РБиХ Ејуб Кожењић и Хусо Балагић.

Ухапшен је Ибрахим Надаревић, актуелни савјетник замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сафета Софтића и бивши министар за питања бораца и инвалида ФБиХ.

Надаревић је био командант 517 брдске бригаде Петог корпуса. Он је именован за савјетника Сафета Софтића, замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, 6. марта 2015. године. У периоду од 2005. до 2006. године обнашао је функцију савјетника предсједника Владе ФБиХ, а од 2006. до 2014. био је заступник у Парламенту ФБиХ.

Како незванично сазнајемо циљ акције СИПА-е је хапшење 4 команданта и 7 нижих официра и припадника Петог корпуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана