SIPA podnijela izvještaj zbog curenja transkripta

G. M.
SIPA podnijela izvještaj zbog curenja transkripta

Sarajevo - Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) ponijela je u petak Tužilaštvu BiH izvještaj zbog nedozvoljenog objavljivanja transkripata presretnutih razgovora i poruka koje je vodio i razmjenjivao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić koji je uhapšen zbog sumnji da je ometao rad pravosuđa.

Portparol SIPA Kristina Jozić kaže da je o svemu upoznat tužilac Tužilaštva BiH koji vodi predmet protiv Radončića i ostalih koji su optuženi zajedno s njim.

- Na osnovu smjernica postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH preduzimaćemo dalje korake - rekla je Jozićava.

Transkripte je nedugo poslije Radončićevog hapšenja objavio jedan sarajevski portal, a tek dan kasnije oni su prezentovani na ročištu na kojem je Sud BiH odlučivao o prijedlogu tužilaca da Radončiću bude određen pritvor.

Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Ružica Jukić izjavila je ranije da će zbog curenja dokaza u tom i još nekim predmetima podnijeti prijave Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a i federalnom tužilaštvu protiv nepoznatih lica iz Suda, Tužilaštva i SIPA zbog kršenja Zakona o krivičnom postupku BiH.

- Transkripti razgovora završili su u medijima iako to zakon zabranjuje jer je istraga tajni postupak - rekla je Jukićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana