SIPA izvršila pretres u Širokom Brijegu

Srna
SIPA izvršila pretres u Širokom Brijegu

Široki Brijeg - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA-a/ danas su u nastavku akcije "Brend" na širem području Širokog Brijega izvršili pretrese i prikupljanje dokumentacije u vezi sa poslovanjem kompanija u vlasništvu braće Lijanović.

Portparol SIPA-e Kristina Jozić potvrdila je da je akcija okončana nešto poslije podne.
Advokat Nada Dalipagić, koja zastupa više osumnjičenih, potvrdila je da su policijski službenici izvršili pretres u prostorijama trgovinskog poduzeća "Diona" u Širokom Brijegu.

Drugi advokat Davor Martinović naveo je da je Sud BiH odbio zahtjev odbrane da se trojica braće Lijanović - Jerko, Jozo i Slavo, te još četiri stranačka i poslovna bliska lica puste da se brane sa slobode, prenose mediji.

Njima je ranije određen tridsetodnevni pritvor u kojemu će ostati do 10. oktobra.

Među osumnjičenima u pritvoru se nalazi ministar poljoprivrede Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović, kao i ministar trgovine federacije BiH Milorad Bahilj.

U pritvoru su još trojica direktora Lijanovićevih kompanija, dok su za još tri osoba izrečene mjere zabrane napuštanja BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 10. septembra braću Lijanović i još sedam osoba, osumnjičene za organizovani kriminal u okviru kojeg su počinjena krivična djela neplaćanje poreza, poreska utaja i uništavanje poslovnih knjiga, pri čemu je BiH oštećena za 11,6 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana