SIPA извршила претрес у Широком Бријегу

Срна
SIPA извршила претрес у Широком Бријегу

Широки Бријег - Припадници Агенције за истраге и заштиту /SIPA-а/ данас су у наставку акције "Бренд" на ширем подручју Широког Бријега извршили претресе и прикупљање документације у вези са пословањем компанија у власништву браће Лијановић.

Портпарол SIPA-е Кристина Јозић потврдила је да је акција окончана нешто послије подне.
Адвокат Нада Далипагић, која заступа више осумњичених, потврдила је да су полицијски службеници извршили претрес у просторијама трговинског подузећа "Диона" у Широком Бријегу.

Други адвокат Давор Мартиновић навео је да је Суд БиХ одбио захтјев одбране да се тројица браће Лијановић - Јерко, Јозо и Славо, те још четири страначка и пословна блиска лица пусте да се бране са слободе, преносе медији.

Њима је раније одређен тридсетодневни притвор у којему ће остати до 10. октобра.

Међу осумњиченима у притвору се налази министар пољопривреде Федерације БиХ Јерко Иванковић Лијановић, као и министар трговине федерације БиХ Милорад Бахиљ.

У притвору су још тројица директора Лијановићевих компанија, док су за још три особа изречене мјере забране напуштања БиХ.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 10. септембра браћу Лијановић и још седам особа, осумњичене за организовани криминал у оквиру којег су почињена кривична дјела неплаћање пореза, пореска утаја и уништавање пословних књига, при чему је БиХ оштећена за 11,6 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана