SIPA istražuje slučaj prijetnji tužiocu Janjiću

Ž. D.
SIPA istražuje slučaj prijetnji tužiocu Janjiću

Sarajevo - Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nije dobila prijavu advokata Lejle Čović da su ona i njen klijent Naser Orić dobili bilo kakve prijetnje od svjedoka Tužilaštva BiH u predmetu “Naser Orić i Sabahudin Muhić”, ali su potvrdili da su dobili prijavu da je prijećeno tužiocu Miroslavu Janjiću.

Podsjetimo, nakon što je Janjić prijavio prijetnje, advokat Lejla Čović u federalnim medijima je rekla da su prijetnje dobili i ona i Orić i da se to desilo više puta u proteklih šest mjeseci. Uradio je to, dodala je, svjedok Tužilaštva BiH koji je prijetio tužiocu Janjiću.

Tužilac Janjić je za “Glas Srpske” rekao da je dobio prijetnje smrću uoči obnove postupka protiv Orića i Muhića i da ih je uputio jedan od svjedoka koji je dao iskaz u tom predmetu. Kako saznajemo, prijetnje Janjiću su stigle od Samira Avdića, a riječ je o svjedoku koji je svojevremeno bio predložen kao svjedok Tužilaštva BiH, ali je tužilac Janjić odustao od njega nakon što je kao zaštićeni svjedok stupio u kontakt s Orićevom odbranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana