SIPA češlja BHANSA

G. M.
SIPA češlja BHANSA

Sarajevo - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provjeravaju nestanak novca u Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BHANSA) nakon što je uprava te agencije suspendovala glavnog blagajnika zbog sumnji u pronevjeru novca i slučaj prijavila Tužilaštvu BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, u kasi nedostaje 400.000 KM, a osumnjičen je blagajnik Dejan Pudar koji je na toj dužnosti već nekoliko godina. Novac je prisvajan na osnovu fiktivnih putnih naloga i dopisivanjem cifara.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da su primili prijave u vezi sa tim slučajem.

- Nakon što su nam stigle prijave i podnesci, postupajući tužilac naložio je pripadnicima SIPA da obave provjere - kaže Grubešić.

Glavni blagajnik je suspendovan 27. januara zbog teže povrede službene dužnosti. U BHANSA su ranije rekli da je manjak u blagajni otkriven nakon što je nova uprava odlučila da provjeri finansijsko poslovanje Agencije pošto već dugo postoji sumnja da u kasi nedostaje novac. Naveli su da je moguće da za novčanu pronevjeru nije odgovoran samo suspendovani blagajnik jer je u BHANSA već dugo javna tajna da su novcem iz blagajne ilegalno finansirane organizacije koje nemaju veze s agencijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana