SIPA чешља BHANSA

Г. М.
SIPA чешља BHANSA

Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту (SIPA) провјеравају нестанак новца у Агенцији за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) након што је управа те агенције суспендовала главног благајника због сумњи у проневјеру новца и случај пријавила Тужилаштву БиХ.

Према незваничним информацијама, у каси недостаје 400.000 КМ, а осумњичен је благајник Дејан Пудар који је на тој дужности већ неколико година. Новац је присвајан на основу фиктивних путних налога и дописивањем цифара.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић каже да су примили пријаве у вези са тим случајем.

- Након што су нам стигле пријаве и поднесци, поступајући тужилац наложио је припадницима SIPA да обаве провјере - каже Грубешић.

Главни благајник је суспендован 27. јануара због теже повреде службене дужности. У BHANSA су раније рекли да је мањак у благајни откривен након што је нова управа одлучила да провјери финансијско пословање Агенције пошто већ дуго постоји сумња да у каси недостаје новац. Навели су да је могуће да за новчану проневјеру није одговоран само суспендовани благајник јер је у BHANSA већ дуго јавна тајна да су новцем из благајне илегално финансиране организације које немају везе с агенцијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана