СДС себи пришио фанове из Турске

Свјетлана Шурлан
СДС себи пришио фанове из Турске

Бањалука - Покушавајући да поправи имиџ у предизборној кампањи и да се представи што популарнијим, СДС је прибјегао куповини лажних фанова на друштвеној мрежи "Фејсбук", а да нешто не штима показује чињеница да су хиљаде "лајкова" добили из Турске, у којој имају готово идентичну популарност као и у БиХ.

Од 17.690 фанова који су лајковали званичну "Фејсбук" страницу СДС-а нешто више од 40 одсто чине корисници из БиХ, а готово 30 одсто их је из Турске. У прилог нелогичности иде и чињеница да се само 4,5 одсто фанова односи на Србију, а тек проценат мање на Филипине. Два одсто "лајкова" СДС је добио из далеког Бразила.

Шеф за интернет рекламирање у једној од бањалучких маркетиншких агенција Немања Крецељ каже да је на званичној страници СДС-а на "Фејсбуку" око 8.000 купљених лажних фанова.

- Покушавајући да подигну своју популарност учинили су себи медвјеђу услугу. Укопали су сами себе купивши најјефтинији сервис лажних лајкова на црном тржишту, јер су углавном земље попут Турске, Филипина, Бразила, Индије, Мексика и Египта познате по великом броју лажних профила. Цијене знају да буду и један долар за 1.000 лајкера - истакао је Крецељ и додао да тај број послије извјесног времена увијек опадне, што се десило и СДС-у.

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана