СДС се осипа, пљуште увреде

Ведрана Кулага
СДС се осипа, пљуште увреде

Бањалука - Осипање СДС-а у Бањалуци настављено је и јуче, а дојучерашњи чланови те странке упутили су тешке оптужбе на рачун руководства СДС-а и бањалучког Градског одбора.

Стопама Ненада Стевандића, који је у понедјељак напустио СДС, јуче је кренуо и потпредсједник бањалучког Градског одбора Миленко Јаћимовић. Он је истакао да ће за њим поћи још десетак људи са којима је заједно напустио НДП и приступио СДС-у.

- Већина људи у Градском одбору су честите патриоте, али су међуљудски односи постали неиздрживи због мале групе људи, без политичке тежине, који су добили савјетничка мјеста на нивоу БиХ и кренули у обрачун са одборницима и руководствима подручних одбора - рекао је Јаћимовић који ће убудуће у градској Скупштини Бањалука дјеловати као независни одборник.

Он је истакао да му пред поменутом групом људи нису помогле ни похвале које је добио од лидера СДС-а Младена Босића.

- Босић ме похвалио за добар рад, али сам засметао групи унутар Градског одбора и постао њихова мета јер не трпе никог ко има политичко име, моћ, способност и гласачко тијело иза себе - казао је Јаћимовић.

Бура се не стишава ни у вези са одласком Стевандића из СДС-а. Градски одбор СДС-а Бањалука, који је био и Стевандићева база, разматрао је у понедјељак навече његову одлуку да напусти странку.

- Чињеница да Стевандић више није члан СДС-а прихваћена је без иједног гласа против и у том смислу може се рећи да је та епизода за СДС у Бањалуци завршена - рекао је предсједник Градског одбора СДС-а Бањалука Огњен Тадић.

Стевандић није остао дужан Тадићу устврдивши да је сам саставио Градски одбор, који није изабран по Статуту.

- На сједницу Градског одбора није дошла већина чланова. Није поштована процедура за одржавање сједнице Градског одбора, јер није било довољно чланова за рад, а засједање је прошло више у нападима на Тадића, него на мене. Тадић није кандидован ни за Главни одбор, већ ће га Босић тамо кооптирати. Тадићев легитимитет постоји само тамо гдје има довољно руку првог човјека СДА Бакира Изетбеговића да га потврди - нагласио је Стевандић.

Недуго након Стевандићеве изјаве саопштењем се огласио Градски одбор СДС-а тврдећи да се он бави лажима и подметањем.

- Стевандић покушава оправдати своју улогу Додиковог Лукса коју игра већ неко вријеме. Управо то су разлози због којих је Градски одбор без иједног гласа против констатовао да Стевандић више није члан СДС-а. Енергија са којом Стевандић атакује на СДС не говори о његовој политичкој досљедности, јер му је ово осми пут да мијења страначки дрес

- наводи се у саопштењу.

Стевандић им је на то поручио да се погледају у огледало.

- Паника која је захватила руководство СДС-а на путу политичког потурчавања је оправдана. Што се тиче Додика, нека погледају своја саопштења, сликања Тадића и Босића у његовом кабинету и видјеће да нема нигдје Стевандића јер су углавном они били Додикови папци који су од њега добијали функције на нивоу БиХ. Нека се погледају у огледало и видјеће колико су састанака, грљења, љубљења и честитања са Додиком имали руководиоци СДС-а, а јадни покушаји људи из Градског одбора које је Тадић купио са неколико савјетничких позиција нису достојни озбиљнијег коментара - рекао је Стевандић.

Оставку на позиције у бањалучком СДС-у средином маја је поднио и одборник у Скупштини града Маринко Драгишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана