SDS pozvao DNS-ov blok na pregovore

Svjetlana Šurlan
SDS pozvao DNS-ov blok na pregovore

Banjaluka - Strankama koalicije koju predvodi DNS juče je stigao poziv iz SDS-a za pregovore o formiranju skupštinske većine u RS iako su iz tog bloka poručili da im je prioritet uspostavljanje vlasti sa dosadašnjim partnerima SNSD-om i SP-om.

Predsjednik SNS-a Adam Šukalo kaže da koalicija nastupa jedinstveno i da nije promijenila svoj stav, ali pometnju unosi lider SRS-a Dragan Đurđević navodeći da je spreman da razgovara sa Savezom za promjene.

Šukalo kaže da je u utorak na sastanku predstavnika koalicije DNS-SNS-SRS zaključeno da ova koalicija nastavlja da i dalje radi zajedno.

- Dobio sam poziv od SDS-a za razgovore o formiranju vlasti, ali naš zajednički stav je da se pregovara s koalicijom, a ne pojedinačno. U ime koalicije sa ostalim partijama pregovaraće lider DNS-a Marko Pavić, a iduće nedjelje ćemo se opet sastati i moći ćemo o svemu konkretnije da govorimo - rekao je Šukalo.

Dodao je da nije određeno da li će koalicija pregovarati sa svima ili samo sa pojedinim partijama.

- Zajedno ćemo odgovoriti na poziv SDS-a, a kakav će biti odgovor, još nije odlučeno jer smo tek dobili poziv - rekao je Šukalo i dodao da još nisu definisani ni zahtjevi partija unutar koalicije DNS-SNS-SRS koje će ispostaviti partnerima sa kojima planiraju da formiraju vlast. ...

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana