СДС позвао ДНС-ов блок на преговоре

Свјетлана Шурлан
СДС позвао ДНС-ов блок на преговоре

Бањалука - Странкама коалиције коју предводи ДНС јуче је стигао позив из СДС-а за преговоре о формирању скупштинске већине у РС иако су из тог блока поручили да им је приоритет успостављање власти са досадашњим партнерима СНСД-ом и СП-ом.

Предсједник СНС-а Адам Шукало каже да коалиција наступа јединствено и да није промијенила свој став, али пометњу уноси лидер СРС-а Драган Ђурђевић наводећи да је спреман да разговара са Савезом за промјене.

Шукало каже да је у уторак на састанку представника коалиције ДНС-СНС-СРС закључено да ова коалиција наставља да и даље ради заједно.

- Добио сам позив од СДС-а за разговоре о формирању власти, али наш заједнички став је да се преговара с коалицијом, а не појединачно. У име коалиције са осталим партијама преговараће лидер ДНС-а Марко Павић, а идуће недјеље ћемо се опет састати и моћи ћемо о свему конкретније да говоримо - рекао је Шукало.

Додао је да није одређено да ли ће коалиција преговарати са свима или само са појединим партијама.

- Заједно ћемо одговорити на позив СДС-а, а какав ће бити одговор, још није одлучено јер смо тек добили позив - рекао је Шукало и додао да још нису дефинисани ни захтјеви партија унутар коалиције ДНС-СНС-СРС које ће испоставити партнерима са којима планирају да формирају власт. ...

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана