СДС колима Хитне у изборној кампањи

Горан Маунага
СДС колима Хитне у изборној кампањи

Шековићи - Кола Хитне помоћи Дома здравља у Шековићима, окићена плакатима и заставом СДС-а, у недјељу су цијели дан кружила овом општином, а из њих су запрепашћени становници путем разгласа обавјештавани о одржавању изборне трибине те странке.

"Глас Српске" од саговорника из Шековића сазнаје да је у "лади ниви" Хитне помоћи на сувозачевом мјесту сједио директор шековићког Дома здравља Сњежан Сокић, а да је за воланом био возач санитета Драган Стјепановић. Они су били и актери раније злоупотребе возила Дома здравља за дијализу, којима је хуманитарна помоћ за угрожене поплавама одвожена у Стјепановићеву гаражу, а касније продавана.

- Становници Шековића нашли су се у чуду кад су видјели кола Хитне помоћи и из њих, преко озвучења, чули Сокићев глас који је нешто викао. Сви су прво помислили да се ради о неком здравственом упозорењу, а кад су видјели страначка обиљежја, били су у шоку. Запослени у Дому здравља згрожени су тим поступком. Нису примили девет плата, а њихово и возило свих грађана РС злоупотребљава се у страначке сврхе - кажу саговорници "Гласа".

Додају да је након вожње неко сугерисао Сокићу да не би требало да за кампању користи кола Хитне помоћи јер "непријатељи могу то злоупотријебити". Зато су, каже, да би прикрили тај скандал, јуче нашли сличну "ладу ниву" и из ње наставили обавјештавање о одржавању трибине, а возило Хитне помоћи вратили у Дом здравља.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Момир Ристић каже да се ради о скандалу јер се зна у које се сврхе по закону могу користити возила са ротацијама, без обзира на то да ли су полицијска, ватрогасна или санитетска.

- Она се не могу користити за предизборну кампању, нити китити страначким обиљежјима. У Дому здравља касни девет плата, немају горива, а Сокић злоупотребљава свој положај. Касно је схватио да је направио грешку, па су јуче промијенили ауто - каже Ристић.

Министар здравља РС Драган Богданић каже да ће провјерити да ли је злоупотријебљен аутомобил Хитне помоћи и ако се потврди да јесте од Сокића затражити одговорност.

- Добио сам информације о томе и у току су провјере. Ради се о злоупотреби службеног положаја, јавних ресурса и струке за предизборну кампању, што је ван памети. То треба санкционисати и осудити. Тражићу и од директора Фонда здравственог осигурања РС да се наплате километри које је возило прешло у ту сврху - каже Богданић.

Сокић и предсједник Општинског одбора СДС-а Славиша Мркајић јуче нису одговарали на телефонске позиве.

Сокић

Сњежан Сокић је бивши потпредсједник Општинског одбора СДС-а, а у Дому здравља кажу да је због подршке на изборима недавно на посао примио четвртог лаборанта и другог економисту иако за њима нема никакве потребе.

- Ми према броју становника имамо право на једног и по лаборанта, а сада их имамо као да смо клинички центар, а не Дом здравља. Али ни то није чудно јер Сокић има више печата у пасошу него уписаних осмица за пуно радно вријеме - речено је у Дому здравља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана