SDS i PDP popustili Čaviću

V. K.
SDS i PDP popustili Čaviću

Banjaluka - Rukovodstvo stranaka koje čine Savez za promjene sastaće se početkom naredne sedmice u Doboju i započeti razgovore u vezi sa zajedničkim nastupom na opštim izborima i imenima kandidata za ključne pozicije.

Sastanak je zakazan nakon što je krajem prošle godine prvi čovjek NDP-a Dragan Čavić kazao da želi imena kandidata za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS do kraja decembra, odnosno do dana u januaru koji utvrde partneri ili će u suprotnom preispitati svoje učešće u Savezu za promjene. Iz SDS-a i PDP-a su tada isticali da zbog praznika nije realno da taj sastanak bude održan prije februara, ali je u međuvremenu utvrđeno da će se uže rukovodstvo stranka sastati 22. i 23. januara.

- Razgovaraćemo o opštim izborima, prije svega o imenima kandidata. Osnova će biti rezultati istraživanja javnog mnjenja o popularnosti kandidata - rekao je potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da unutar Saveza za promjene vode svakodnevne razgovore i da će susret u Doboju biti prilika za detaljniju razmjenu stavova i dalje korake o zajedničkim nastupu na opštim izborima.

- Sada su to završni dogovori i mislim da ćemo sve završiti narednih dana. Sjednica Glavnog odbora PDP-a zakazana je za 28. januar, kada će biti riječi o našim kandidatima - rekao je Borenović.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i generalni sekretar te stranke Igor Ostojić nisu odgovarali na pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana