СДС и ПДП попустили Чавићу

В. К.
СДС и ПДП попустили Чавићу

Бањалука - Руководство странака које чине Савез за промјене састаће се почетком наредне седмице у Добоју и започети разговоре у вези са заједничким наступом на општим изборима и именима кандидата за кључне позиције.

Састанак је заказан након што је крајем прошле године први човјек НДП-а Драган Чавић казао да жели имена кандидата за члана Предсједништва БиХ и предсједника РС до краја децембра, односно до дана у јануару који утврде партнери или ће у супротном преиспитати своје учешће у Савезу за промјене. Из СДС-а и ПДП-а су тада истицали да због празника није реално да тај састанак буде одржан прије фебруара, али је у међувремену утврђено да ће се уже руководство странка састати 22. и 23. јануара.

- Разговараћемо о општим изборима, прије свега о именима кандидата. Основа ће бити резултати истраживања јавног мњења о популарности кандидата - рекао је потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић каже да унутар Савеза за промјене воде свакодневне разговоре и да ће сусрет у Добоју бити прилика за детаљнију размјену ставова и даље кораке о заједничким наступу на општим изборима.

- Сада су то завршни договори и мислим да ћемо све завршити наредних дана. Сједница Главног одбора ПДП-а заказана је за 28. јануар, када ће бити ријечи о нашим кандидатима - рекао је Бореновић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица и генерални секретар те странке Игор Остојић нису одговарали на позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана