SDS i PDP čekaju potpis NDP-a

V. K.
SDS i PDP čekaju potpis NDP-a

Banjaluka - Radna grupa opozicionog Saveza za promjene privodi kraju nacrt koalicionog sporazuma za predstojeće izbore, ali još nije potvrđeno da će na njega potpis staviti čelnici NDP-a.

Nakon što je PDP kandidovao Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz Srpske, a SDS Vukotu Govedaricu za mjesto predsjednika Republike, pojavili su se problemi jer je NDP zatražio garanciju da će njihov lider Dragan Čavić zasjesti u premijersku fotelju ako opozicija dobije izbore.

Jedan od zaključaka NDP-a je i da budu objavljena imena kandidata iz opozicije za ključne ministarske pozicije te za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

U NDP-u za sada ne otkrivaju buduće poteze. Naglasili su da će se o svemu izjasniti na sjednici Predsjedništva NDP-a 22. aprila u Doboju, ali i dodali da ne odustaju od zaključka da prije izbora budu definisana personalna rješenja, sa čim se načelno ne slaže SDS.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica nije odgovarao na telefonske pozive, dok prvi čovjek PDP-a Branislav Borenović smatra da će brzo biti potvrđen zajednički nastup opozicije na izborima u oktobru.

- PDP je gotovo sve završio. Potvrdili smo kandidature Ivanića i Govedarice, a sporazum stranaka koje će stati iza tih kandidata za čelne pozicije je u finalnoj fazi i veoma brzo će biti potpisan. Vjerujem da su nesuglasice između NDP-a i SDS-a prevaziđene - rekao je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana