СДС и ПДП чекају потпис НДП-а

СДС и ПДП чекају потпис НДП-а 16.04.2018 11:44 | В. К.

Бањалука - Радна група опозиционог Савеза за промјене приводи крају нацрт коалиционог споразума за предстојеће изборе, али још није потврђено да ће на њега потпис ставити челници НДП-а.

Након што је ПДП кандидовао Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ из Српске, а СДС Вукоту Говедарицу за мјесто предсједника Републике, појавили су се проблеми јер је НДП затражио гаранцију да ће њихов лидер Драган Чавић засјести у премијерску фотељу ако опозиција добије изборе.

Један од закључака НДП-а је и да буду објављена имена кандидата из опозиције за кључне министарске позиције те за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

У НДП-у за сада не откривају будуће потезе. Нагласили су да ће се о свему изјаснити на сједници Предсједништва НДП-а 22. априла у Добоју, али и додали да не одустају од закључка да прије избора буду дефинисана персонална рјешења, са чим се начелно не слаже СДС.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица није одговарао на телефонске позиве, док први човјек ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да ће брзо бити потврђен заједнички наступ опозиције на изборима у октобру.

- ПДП је готово све завршио. Потврдили смо кандидатуре Иванића и Говедарице, а споразум странака које ће стати иза тих кандидата за челне позиције је у финалној фази и веома брзо ће бити потписан. Вјерујем да су несугласице између НДП-а и СДС-а превазиђене - рекао је Бореновић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица