СДС: Власт покушава да сакрије лоше односе у коалицији

Срна
СДС: Власт покушава да сакрије лоше односе у коалицији

Бањалука - Српска демократска странка /СДС/ одбацује све наводе које је данас објавио београдски портал "Ало", у којима се говори о новом "тајном плану" Савеза за промјене "с циљем тоталне дестабилизације актуелне власти и предсједника Републике Српске Милорада Додика".

Из СДС-а кажу да "таблоидна вијест, као и толико пута прије, помиње 'велику страну обавјештајну службу', дио Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и појединце из Савеза за промјене, а потом оптужује опозицију у Републици Српској да за рушење актуелне власти користи и 'трагичну смрт младог

Бањалучанина Давида Драгичевића'".

У саопштењу из СДС-а наводи се да је ова вијест објављена дан прије масовног окупљања грађана на бањалучком Тргу Крајине који траже правду за настрадалог Драгичевића.

"Очигледно је да се власт у Републици Српској плаши овог окупљања и онога што грађани Бањалуке и Републике Српске безмало мјесец дана питају: како је настрадао Давид Драгичевић?", сматрају у СДС-у.

Из ове странке наводе да "грађани постављају то питање без позивања на насиље и не постоји ниједан разлог да се било ко оптужи за рушење установа Републике Српске путем скупа на којем се чују само двије ствари - питања и плач породице настрадалог Давида".

"Власт у Републици Српској користи сваку прилику да сакрије и више него лоше односе у коалицији који су нарушени због огромне пљачке у
електропривредном сектору. Коалиционе односе нарушила је и безбједносна ситуација у Бањалуци и Републици Српској која је у протеклих мјесец дана озбиљно нарушена", наводи се у саопштењу СДС-а.

Из ове странке додају да су наводе које је данас објавио београдски портал "Ало" пренијели Новинска агенција Републике Српске - СРНА и Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/.

"На крају остаје питање - да ли СРНА и РТРС заиста могу да се позивају на таблоидне вијести у којима нема ниједне једине провјерене информације?", питају из СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана