СДС Сарајевско-романијске регије: Одржати ванредне унутарстраначке изборе

РТРС
СДС Сарајевско-романијске регије: Одржати ванредне унутарстраначке изборе

Регионални одбор СДС Сарајевско-романијске регије једногласно је, на сједници у Источном Сарајеву, затражио ванредне страначке изборе, због лоших резултата странке на општим изборима 2018-те. Спремни су и на сарадњу са другим партијама али на бази платформе СДС-а.

Од најављеног захтјева за смјену руководства СДС-а није било ништа, након четворочасовног засједања СДС Сарајевско-романијске регије затражио је сазивања ванредне скупштине странке и ванредних,унутарстраначких избора у што хитнијем року.

- Због лошег изборног резултата који је остварен на изборима 2018. године и због тренутног стања у странци, за шта је неопходно утврдити како одговорност, тако и смјернице даљег дјеловања, рекао је Милован Бјелица, предсједник Регионалног одбора СДС-а сарајевско романијске регије.

СДС сарајевско романијске регије изразила је спремност да разговара с другим партијама, у интересу Републике Српске , могуће учешће посланика с ове регије у већини у Народној скупштини републике Српске називају спекулацијама.

- Као озбиљна странка ми ћемо разговарати са свима па и СНСД-а у интересу Републике Српске, а на бази платформе СДС-а, истакао је Дарко Бабаљ, новоизабрани посланик СДС-а у НС РС из Источног Сарајева.

Чланови Регионалног одбора СДС-а Сарајевско –романијске регије осудили су немиле сцене према оснивачима странке и високим руководиоцима испред сједишта СДС-а у Бања Луци.

- А и предсједника странке који се од ових потеза није оградио нити дистанцирао. То не служи на част никоме ко је у томе учествовао, сматра Бјелица.

Искључење Костадина Васића и Обрена Петровића из странке Бјелица ни други чланови Регионалног одбора нису жељели да коментаришу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана