SDS: Lukač da obavijesti javnost da li ima saznanja da se priprema atentat

Srna
SDS: Lukač da obavijesti javnost da li ima saznanja da se priprema atentat

Banjaluka - Srpska demokratska stranka /SDS/ pozvala je ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da obavijesti javnost da li Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske ima saznanja da se priprema antentan na nekog od istaknutih ličnosti opozicije za koji bi bio okrivljen predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Iz SDS-a pitaju šta je MUP preduzeo da spriječi takav scenario i zaštiti ljudske živote.


SDS-a podsjeća da je takvu informaciju prvi plasirao savjetnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Ćeranić u autorskom tekstu "najavljujući likvidaciju nekog žko će se udaljiti od opozicijež, a potom je reciklirao portal žVestiž".

Ova stranka pozvala je SNSD - Milorad Dodik da prestane sa "sijanjem straha i mržnje i da vodi kampanju za predstojeće izbore na pozitivnim vrijednostima i programima koji treba da omoguće bolju budućnost".

Prema navodima iz ove stranke, u Srpskoj ima daleko većih problema na koje svi zajedno treba da daju odgovore i pokažu bar malo poštovanja prema građanima i stvarne brige za Srpsku.

Portal "Vesti" objavio je juče da su imali uvid u jedan od dokumenata koji uveliko kruži obavještajnim prostorom Balkana, a u kome se navodi da je na osnovu "raspoloživih informacija" intenziviran rad američkih i britanskih službi na prostoru Srbije i BiH s ciljem destabilizacije vlasti u Srpskoj.

U izvještaju se navodi da operacija ne isključuju planiranje i organizovanje atentata na nekog od opozicionih političara ili javne ličnosti u Srpskoj, da sve informacije ukazuju da bi do kraja bila izvedena uoči ili tokom opštih izbora u BiH, a da bi se kao "jedini mogući naručilac ubistva predstavio Dodik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana