СДС: Лукач да обавијести јавност да ли има сазнања да се припрема атентат

Срна
СДС: Лукач да обавијести јавност да ли има сазнања да се припрема атентат

Бањалука - Српска демократска странка /СДС/ позвала је министра унутрашњих послова Драгана Лукача да обавијести јавност да ли Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске има сазнања да се припрема антентан на неког од истакнутих личности опозиције за који би био окривљен предсједник Српске Милорад Додик.

Из СДС-а питају шта је МУП предузео да спријечи такав сценарио и заштити људске животе.


СДС-а подсјећа да је такву информацију први пласирао савјетник министра унутрашњих послова Предраг Ћеранић у ауторском тексту "најављујући ликвидацију неког жко ће се удаљити од опозицијеж, а потом је рециклирао портал жВестиж".

Ова странка позвала је СНСД - Милорад Додик да престане са "сијањем страха и мржње и да води кампању за предстојеће изборе на позитивним вриједностима и програмима који треба да омогуће бољу будућност".

Према наводима из ове странке, у Српској има далеко већих проблема на које сви заједно треба да дају одговоре и покажу бар мало поштовања према грађанима и стварне бриге за Српску.

Портал "Вести" објавио је јуче да су имали увид у један од докумената који увелико кружи обавјештајним простором Балкана, а у коме се наводи да је на основу "расположивих информација" интензивиран рад америчких и британских служби на простору Србије и БиХ с циљем дестабилизације власти у Српској.

У извјештају се наводи да операција не искључују планирање и организовање атентата на неког од опозиционих политичара или јавне личности у Српској, да све информације указују да би до краја била изведена уочи или током општих избора у БиХ, а да би се као "једини могући наручилац убиства представио Додик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана