СДП одобрава извоз оружја?

Горан Маунага
СДП одобрава извоз оружја?

Сарајево - Замјеник министра спољне трговине и економских односа БиХ Ермина Салкичевић-Диздаревић изјавила је јуче да ће став те институције у вези са извозом оружја из БиХ у Украјину бити познат до краја седмице, а по свему судећи она ће највјероватније дати сагласност за извоз.

Салкичевић-Диздаревић од понедјељка званично руководи Министарством спољне трговине и економских односа након што је Борис Тучић 22. јануара дао оставку на мјесто министра јер није желио дати сагласност да оружје из БиХ буде продато Украјини чиме би били увучени у конфликт у тој земљи. Оружје је планирало да извезе предузеће "Унис група", а вриједност посла је десет милиона КМ.

- Ријеч је о најбољој извозној грани у БиХ и треба учинити сваки напор да се тим фирмама помогне да задрже извозну позицију која је у узлазној путањи - рекла је Салкичевић-Диздаревић.

Додала је да привреда може рачунати на њену подршку, али да се морају поштовати процедуре и сагледати шта се дешавало у министарству у вези са тим питањем. …

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана