SDP blokirao pomoć privredi

Marina Čigoja
SDP blokirao pomoć privredi

Banjaluka - Savjet ministara BiH juče nije donio odluku o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa pri uvozu robe iz oblasti obućarske, metalske, hemijske i prehrambene industrije jer su protiv bili ministri iz SDP-a.

Potvrdio je to ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić, ističući da su protiv odluke glasali oni od kojih se najčešće može čuti kako su zabrinuti za ekonomsko stanje u BiH.

- Moj jedini zaključak je da se radi o stranačkoj instrukciji, jer sam siguran da nemaju nikakve veze sa strukom. Pitam se i da li su pročitali predloženu odluku. Plašim se da će ovakvim postupkom pojedinaca u Savjetu ministara mnoga radna mjesta biti dovedena u pitanje - rekao je Tučić.

On je istakao da se konačno mora posegnuti za pitanjem odgovornosti ministara jer su iz sličnih ili istih razloga blokirane i druge odluke, kao što je beneficirana nabavka junica s ciljem obnove stočnog fonda poslije poplava.

Odlukom koja je juče blokirana, istakao je Tučić, bila bi omogućena beneficirana nabavka repromaterijala kojeg nema u BiH i time data podrška firmama u kojima je zaposleno gotovo 30.000 radnika.

- Uz ovakav stepen licemjerja, neznanja i površnosti, teško da se može bilo šta konstruktivno učiniti - rekao je Tučić.

Direktor Fabrike obuće "Sanino" iz Dervente Radovan Pazurević kaže da je ova odluka početak uništavanja domaće proizvodnje obuće. ...

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana