SDA šef Tužilaštva BiH

Ž. D.
SDA šef Tužilaštva BiH

Sarajevo - Odluka Tužilaštva BiH da formira predmet samo nekoliko časova nakon što je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zatražio da sankcionišu predsjednika RS Milorada Dodika pokazuje da je sve prethodno dogovoreno.

Istakao je to šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović iz SNSD-a, komentarišući zahtjev Izetbegovića da Dodik bude sankcionisan zbog izjave o sumnjivim organizacijama i ekspresnu reakciju Tužilaštva BiH.

- Jasno je da tu ništa nije slučajno i da je sve prethodno dogovoreno u Tužilaštvu BiH, a u ponedjeljak samo formalizovano i objelodanjeno da je predmet formiran - rekao je Nović.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić smatra da ekspresno formiranje predmeta nije iznenađujuće.

- Jasno je šta je interes pojedinih ljudi jer je samo prije nekoliko dana protiv Dodika obustavljena istraga u vezi sa referendumom o Danu Republike, a odmah nakon toga formiran drugi predmet - rekao je Rodić i dodao da je ekspresno formiranje predmeta jasna indicija da pojedini političari u BiH, u prvom redu iz SDA, kontrolišu rad Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana