СДА одговара на критике: СДП БиХ треба још дуго остати опозиција

klix.ba
СДА одговара на критике: СДП БиХ треба још дуго остати опозиција

Сарајево - Странка демократске акције (СДА) огласила се саопштењем за јавност у поводу све чешћих критика опозиционе Социјалдемократске партије (СДП) БиХ на рад њихових функционера на свим нивоима власти у БиХ.

Како наводе, СДП је политичка странка за вријеме чије власти не само да БиХ није напредовала него је и назадовала.


"Они су својим трулим компромисима, прије свега са СНСД-ом, ради пуког останка на власти у неким важним сегментима урушили достигнути ниво реформи. Тако је уништен Закон о сукобу интереса за вријеме СДП-а. На исти начин су бесповратно су ограничена права повратника кроз Закон о пребивалишту, што је један од кључних разлога што Бошњаци немају начелника у Сребреници", пише у саопптењу.

Додају да СДП као опозиција у овом мандату показује да треба још дуго и остати опозиција, јер нема никаквих идеја које би ову земљу унаприједиле, него на бази полуистина обмањује јавност.

"Хронично неинформисани и неупућени СДП ослања се на популистичка саопштења, која по правилу немају упоришта у чињеницама. Али СДП-у чињенице и не требају, јер се још увијек држе комунистичке пароле: Ко друкчије каже, тај клевеће и лаже", наводе из СДА.
 

Додају да на разини ФБиХ владавина СДП имала је још поразније резултате. подсјећају и на, како кажу, катастрофалну и криминалну приватизацију завидовићке Криваје, и чињеницу да су све приватизације на које се СДП данас жали покренуте у мандату њиховог премијера Нермина Никшића.

"Зато је за СДП боље да се посвети учењу на властитим бројним грешкама, умјесто обмањивања јавности пропагандистичким памфлетарењем", закључују из СДА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана